Se upp för oseriösa elbolag
 
Har du blivit kontaktad av elbolag som uppger att de har ett samarbete med E.ON? Vi vill vara tydliga med att vi inte har säljsamarbeten med de företag som Konsumenternas energimarknadsbyrå och Svensk Handel varnar för.

På senare tid har vi fått in många samtal från kunder som blivit lurade av telefonförsäljare från ett par olika elbolag. De har erbjudit nytt elavtal till kunder som redan har pågående avtal hos oss. Både företag och privatpersoner har, trots att de inte lämnat sitt medgivande, tecknats för nytt elavtal hos det elbolag som ringt. Detta har dessutom medfört att kunder drabbats av oskäligt höga kostnader för avtalsbrott när de velat gå tillbaka till sitt tidigare elbolag.

Konsumenternas energimarknadsbyrå har en lista med de aktörer som fått flest klagomål.

Här är listan

Bra att veta är också att Energimarknadsinspektionen jobbar för ett skärpt regelverk inom ellagen, för att förbättra för företagskunder som har ett pågående elavtal.

Var uppmärksam

Tänk på att det bara är du och E.ON Energilösningar som vet vilket elavtal och pris du har.

Lämna aldrig ut dina anläggningsuppgifter om du inte bestämt dig för att byta elleverantör och är säker på att försäljaren representerar ett seriöst företag.

För oss är det viktigt att du kan känna dig trygg när du väljer elbolag och rekommenderar dig att kontrollera företaget innan du bestämmer dig för ett elavtal.

Om skadan redan skett

Är du redan drabbad kan det tyvärr vara snårigt att få avtalet hävt, men det är viktigt att du anmäler händelsen. Om du har blivit utsatt för ett bedrägeri rekommenderar vi att du gör en polisanmälan. Ju fler som polisanmäler desto snabbare kan polismyndigheten agera.

Du kan även vända dig till Konsumenternas energimarknadsbyrå, Energimarknadsinspektionens konsumentforum, Svensk Handel eller Svenskt Näringsliv. Självklart är du också välkommen att kontakta våra företagsrådgivare.


Våra certifieringar
Våra certifieringar

För oss är det viktigt att du känner dig trygg i ditt val av elhandelbolag. Vi har blivit tilldelade certifieringarna Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt för vårt kundfokuserade arbete.

Schysst och tryggt